House of Talent

Het laatste house of talent nieuws

House of Talent

House of Talent: de opvolger van Utopia!

Aan alles komt een einde, zo ook aan het succes van Utopia. Het programma was iedere werkdag op SBS 6 te volgen, maar moet stoppen vanwege de aanleg van een busbaan. Verschillende trouwe volgers van het programma probeerden met een petitie te voorkomen dat het programma van de buis verdwijnt. Zonder succes, want inmiddels heeft Talpa bekend gemaakt dat Utopia vervangen wordt voor een soortgelijk programma: House of Talent. In House of Talent worden acht muzikale talenten in een oude tv- en radiostudio ondergebracht. Hier werken zij samen aan een solocarrière.

Het idee achter House of Talent is dat dit programma de talenten oppikt waar andere programma’s stoppen. Een woordvoerder van het programma beschreef dit eerder als volgt: “Wij pikken talenten op bij de lancering van hun professionele zangcarrière.” Het programma zal net als Utopia in de vooravond op televisie te zien zijn en wordt vanaf komende zomer uitgezonden.

 

Hulp van twee ervaren managers

De deelnemers aan het programma worden bijgestaan door twee zeer ervaren managers. Zij gebruiken hun netwerk om de artiesten een zo groot mogelijke groei door te laten maken. Hierbij hangt het succes logischerwijs niet alleen van de managers af, maar ook van de artiesten zelf. Willen de artiesten echt uitgroeien tot een topartiest? Lukt het de artiesten om de moeilijke fases van het traject naar een topartiest te doorstaan?

Het leuke aan het programma is dat er een grote diversiteit aan artiesten te zien zal zijn. Zo worden er onder meer volkszangers, rappers en dj’s aan het huis toegevoegd. Ieder heeft een eigen achtergrond, waarover kijkers gedurende het programma meer te weten zullen komen. Het doel van de artiesten is echter hetzelfde, namelijk: als een groot artiest het huis verlaten. In het programma moet elke artiest iedere zes weken een nieuw lied maken en opnemen.

 

Werken aan een rooskleurige toekomst

Gedurende het programma zullen de deelnemers werken aan een rooskleurige toekomst. Zo worden zij regelmatig geboekt voor een optreden en moeten zij, mede door het uitbrengen van nieuwe nummers, bewijzen echt getalenteerd te zijn. Door actief deel te nemen zullen de artiesten een eigen fanbase opbouwen en beetje bij beetje aan hun carrière werken. Welke artiest wordt uiteindelijk het populairst onder de Nederlandse bevolking? Welke artiest zal de komende jaren nog veel geld verdienen aan zijn of haar optredens?

 

Zelf deelnemen aan House of Talent

Niet alleen is het leuk om House of Talent te volgen, ook kun je zelf deelnemen. Het spreekt voor zich dat deelname aan het programma alleen bedoeld is voor artiesten die willen groeien en niet terugdeinzen voor een pittige uitdaging. Om deel te nemen dien je jezelf aan te melden via de website www.sbs6.nl/houseoftalent.

Gedurende het programma zullen er deelnemers afvallen. Zij worden vervangen door nieuwe artiesten. Het is dus niet zo dat het aantal deelnemers aan het programma vooraf vaststaat.